вівторок, 5 січня 2016 р.

Пампухи і вітаннячко!

Ну от я, здавалося б з Тернопільщини, мала б знати що таке пампушка? А от не знаю.
І хоч у нас в бабусі усі традиційні страви на столі, та пампухи не готувались на Різдво.
Тому, цього року спробую вперше. Добрі люди кажуть що це дуууже смачно ))
я вам потім розповім
А ще, дуже пампухи люблять діти.

начинка може бути будь-яка:
будь-яке варення/джем
хвалять трояндове варення або терту троянду (трояндові пелюстку перетерті з цукром - морожені)
вишня
мак (розпарений мак розтерти + цукор)
мак з вишенькою 
шоколад (можна гріти в мікрохвильовці)
Рецепт, за яким я буду готувати (то мої коліжаночки вже багато раз готували по ньому):
для хлібопічки, перевірені і дуже смачні:
можна і вручну місити як дріжжьове тісто
тісто виходить трішки рідкувате. досипаєте в процесі формування пампушок муку і все буде люкс ))

Дріжджі сухі - 1 ст.л.
Мука - 530гр.
Сіль - 1ч.л.
Цукор - 60гр.
Яйце - 1шт.
Масло вершкове - 30гр
Вода - 310мл
Олія для жарки
Цукрова пудра для обсипки

Заклала усі інгредієнти орієнтовно в тому порядку як на хліб - режим Тісто(основний), у меня це 1 год і 30 хв (якщо у когось в хлібопічці цей режим довше триває - це тільки плюс для пампушків). Я ще дала пів год тісту постояти в хлібопічці на підігріві. Тісто гарно підросло за цей час.
Далі розділила тісто на шарики 30-40гр, в середину запхала по кусочку шоколаду (можна ізюм, варення, мак, хто що любить). Ще на під годинки залишила пампушки на стільниці. Олію в банячок наливати так, щоб пампушки до половини були занурені... - не класти забагато пампушків відразу, бо вони збільшуються в олії у півтори-два рази... Викласти пампушки спочатку на паперовий рушничок аби стік зайвий жир... ну і в кінці посипати пудрою...

а ще на Різдво у Львові навіть є Свято Пампуха
ми були у Львові до Нового року, то місто уже святкове і святкує))) 


***********

А ще, а ще я нині отримала новорічні вітаннячка від Юлі Сапунової! Звісно, наша пошта трішки накрутила-навертіла, але все ціле і ось зараз похвалюсь вам ))) 
Юль, ну ти як завжди, вмієш дивувати і приносити приємність та радість!
Так, в час інтернету ми шаленому радіємо листу та відкриточкам ))) 
Дякую, що не забула і спасибі за чудесний сюрпризик! (і спробуй тут працюй))
Тебе також зі святами! Нехай цей рік буде особливо-позитивним та радісним!


Тому, побажаю вам усім смачної куті, гарних свят, колядників та злагоди!
Колись так було багато колядників і посівальників... а зараз? ееееехх..
от хіба в бабці і можна побачити їх. 
сподіваюсь, що цього року хтось завітає до нас


8 коментарів:

  1. Ой какие аппетитные
    Рада что всё долетело!

    ВідповістиВидалити
  2. Моя мама в детстве похожие делала, мы их колобками называли, разница только в том что она делала без начинки, а тесто добавляла много творога) Я тоже иногда их делаю, мы с мужем еще те сладкоежки, так что у нас огромная миска в лучшем случае на сутки))

    Инночка и тебя с Рождеством!! Всех благ тебе и твоим родным! Счастья, здоровья и успехов тебе)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я думаю, что они похожи на пончики))) я и ооооочень любила в детстве ))) но мама редко их жарила..

      спасибочки! и тебя с Рождеством! всех благ и светлого праздника!

      Видалити
  3. Іннусь, вітаю з даруночками! :)

    за рецептик дяяякую! :) одразу захотілось смачненького, солоденького :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую))) цю смакусю можна просто так готувати. пампухи не лише до Різдва, а й до свят. або просто коли хочеться

      Видалити
  4. Цікавий рецептик, дякую! )) Треба буде зробити, але вже після свят, бо об"їлися всякою смакотою )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а у мене доречі упс вийшов ))) я замало дала тіста. але багато начинки
      рідні не обідились звісно, але вийшло щось не схоже на пампухи )))

      Видалити